Bingo BetaalmogelijkhedenHet is de nummer Ć©Ć©n levensbehoefte van online bingosites: geld! Zonder geld dat binnenkomt kan een online bingosite, en de onderneming daarachter, het niet langer dan een jaar volhouden. In de praktijk zie je dan ook vaak dat er in het eerste jaar veel geĆÆnvesteerd wordt. In software en personeel, maar ook heel veel in marketing. Met de “gekochte” naamsbekendheid hoopt de bingosite nieuwe bingospelers aan te trekken. Zodra de geĆÆnteresseerden eenmaal de supermoderne website hebben bereikt is het wel zaak om ze geld te laten besteden. Een lokkertje als een welkomstbonus trekt vele geĆÆnteresseerden over de streep om zich te registreren. Dan is er nog slechts Ć©Ć©n drempel: staat de gewenste betaalmethode tussen de betaalmogelijkheden?

Meest gebruikte bingo betaalmogelijkheden

De meest gebruikte van de bBetaalmogelijkheden bij bingo is iDEAL. Daarnaast worden ook regelmatig de e-wallets als Neteller en de aloude creditcard gebruikt. Hier gaan we verder op in.

iDEAL Bingo

Ideal BetaalmogelijkheidiDEAL is een typisch Nederlandse uitvinding waarbij je een directe online overboeking van je bankrekening naar de bankrekening van een ondernemer maakt. Het staat bekend als snel en betrouwbaar. Dat is ook het geval bij de bingosites.

Bingo met iDEAL heeft meerdere voordelen ten opzichte van de andere betaalmogelijkheden:

  • Veiligheid: geld overmaken vanuit je eigen bankomgeving
  • Geen registratie: alle Nederlandse bank zijn aangesloten
  • Vooraf ingevulde gegevens: je hoeft alleen maar de betaling goed te keuren
  • Realtime: de transactie wordt direct afgeschreven van je bankrekening

Wat je moet weten is dat veel bingosites gebruiken maken van een betaaldienstverlener, ook wel Collecterende Payment Service Provider genoemd. De betaaldienstverlener incasseert het geld en maakt dat periodiek over naar de bingosite. Op de omschrijving van de transactie op jouw bankafschrift zie je dan de naam van de betaaldienstverlener staan. Dat maakt helemaal niets uit, want het geld komt uiteindelijk bij de bingosite terecht.

Bankoverschrijving Bingo

In de jaren ’90 met de opkomst van het internet, en daarmee online bingo, waren er niet zoveel online bingo betaalmogelijkheden. Je kon destijds kiezen uit de telefoon, sms of bankoverschrijving. Het grote voordeel van de bankoverschrijving was dat je relatief lage transactiekosten had bij hogere bedragen. De limiet bij bankoverschrijving lag veel hoger.

Vandaag de dag is er geen reden meer te bedenken waarom je wel voor deze bBetaalmogelijkheid zou moeten kiezen. De verwerkingstijd is lang met drie tot vijf werkdagen. Online bingosites krijgen nagenoeg geen direct betalingen meer binnen op de bankrekening met het gevaar dat betalingen ergens over het hoofd worden gezien.

Neteller Bingo

Met een Neteller account kun je online betalen of spelen, geld overmaken of geld ontvangen. Met Neteller kun je snel en veilig online transacties uitvoeren. Het aanmaken van een account is gratis en kost minder dan een minuut.

Om met Neteller bingo te kunnen spelen moet je eerste geld overmaken naar je Neteller rekening. Dat kan met meer dan 50 andere betaalmethoden. Bijvoorbeeld met cryptocurrency als Bitcoin, maar ook met een normale bankoverschrijving, iDEAL, Trustly of VISA. Het werkt daarmee als een soort van tussenstation en lijkt omslachtig. Waarom zou je immers niet direct met bankoverschrijving, iDEAL, Trustly of VISA geld aan de bingosite overmaken? Neteller rekent daarnaast ook nog eens 2,5% transactiekosten. De e-wallet is wel handig als je van plan bent om vaak geld te storten en uit te betalen bij meerdere bingosites. Dit “hoppen” van bingosites kan lucratief zijn bij gebruik van welkomstbonussen en zou anders tot hogere transactiekosten leiden.

Creditcard bingo

De creditcard is internationaal het meest gebruikte betaalmiddel. Mastercard en Visa zijn de bekendste merken. In Nederland gebruiken we de creditcard een stuk minder. Je ziet dus ook niet veel mensen die met een creditcard bingo tegoed kopen. Het grote voordeel van het betalen met een creditcard is dat je op rekening betaalt. Speel je slechts een aantal dagen bingo en betaal je hetzelfde bedrag weer uit, dan betaal je slechts een paar dagen rente voor de service van het op krediet betalen.

Smartphone betaalmogelijkheden

Telefoon bingo

De meest laagdrempelige betaalmethode is betalen per telefoon. Je belt naar een betaalnummer en deze brengt een bedrag per gesprek in rekening. Dit kan daarentegen alleen maar voor een klein bedrag per gesprek, want vanaf 13 juni 2014 mogen Nederlandse bedrijven maximaal 1 euro per gesprek in rekening brengen. Dat betekent dat je best vaak moet bellen om een speelbedrag op je rekening bij te schrijven.

SMS bingo

Vroeger was sms’en voor bingo tegoed erg gangbaar, maar dit is niet meer van deze tijd. Tegenwoordig is er een maximumbedrag voor de consument van ā‚¬ 1,50 inclusief btw exclusief de kosten van de sms. Dat betekent in de praktijk dat de bingosite exact de helft met ā‚¬ 0,75 overhoudt aan de betaling. De helft gaat dus op aan transactiekosten en belasting.