Gratis bingo betekent dat je geen geld wil betalen om bingo op het internet te spelen. Dat is heel begrijpelijk, want als het om geld gaat kun je beter voorzichtig zijn. Het mooiste is dat de gerenommeerde bingosites dit ook weten en snappen! Gratis bingo spelen op de computer is voor velen de opstap naar meer. Het idee is om eerst vertrouwd te raken met de bingosoftware totdat er voldoende krediet door de bingosite is opgebouwd. Pas dan hoef je er over na te denken om geld te storten. Er is niet verplicht, het mag!

Wat zijn de voor- en nadelen van gratis bingo online?

Bingo Gratis KamersEr zijn een aantal behoorlijke pluspunten, maar ook enkele minpunten. Bingo gratis spelen heeft als pluspunt dat je geen verplichting hebt om geld te storten om je tegoed aan te vullen. Vrijheid, blijheid. Je bent vrij om deel te nemen in een gratis bingokamer en een fictieve prijs op te strijken. Als je gelukt hebt kun je zelfs een echt geldprijs of bonusprijs in de wacht slepen. Er zijn enkele bingosites die geregistreerden tijdelijk toegang tot de gratis bingokamers geven met kans op echte geldprijzen. Zodoende kunnen ze wennen aan de knoppen, aanvoelen hoe de sfeer in de chat is en zien hoe het spel verloopt.

Een nadeel van bingo gratis spelen is dat het, in vergelijking met bingo met uitbetaling, minder spannend is. Je wacht maar en je wacht maar. Totdat je na de zoveelste keer bingo hebt en dan.. Niets! Je hebt wel een bingo, maar schiet er helaas niets mee op. In een goed geval krijg je extra speelcredits om nog langer online bingo gratis te spelen.

Waar kun je bingo gratis spelen?

Wat je veel ziet is dat groepen bingo online met vrienden spelen. Alle vrienden registreren zich afzonderlijk op de bingosite en maken allemaal een storting, meestal kleine bedragen. In de Whatssapp groep besluiten ze gezamenlijk in welke kamer ze zullen meespelen.

Tot onze grote spijt kunnen we nog geen informatie geven over bingosites waar dit allemaal mogelijk is. Op dit moment zijn er geen sites met een vergunning van de Nederlandse Kansspelautoriteit, dus ook geen verwijzing van onze kant.

Thuis bingo spelen zonder geld uit te geven?

De eerste twee alinea’s gaan met name om het spelen op het internet, maar wat als je thuis bingo wil spelen zonder geld uit te geven? Voor de kleine portemonnee is het zeer zeker mogelijk.

Kies een leider

Net als bij vele andere spellen met een bank, moet er bij dit spel een leider zijn. De leider kan zelf ook deelnemen aan het spel, maar dan is het wel aan te raden dat de andere deelnemers op eerlijke spel kunnen controleren.

Online bingo generator

Online Bingo GeneratorIedereen denkt dat je een molen of een rad nodig hebt om de ballen te trekken. “You guessed wrong”, want tegenwoordig bestaan er handige online bingo generators. Deze namen in 2020 tijdens de coronacrisis een immense vlucht in populariteit toen in straten, buurten, flats en wooncentra op afstand bingo gespeeld werd. Je hoef geen bingo spel downloaden. De bingo generator zorgt voor twee dingen:

Enerzijds zorgt het ervoor dat de ballen automatisch, bijvoorbeeld elke 10 seconden, worden getrokken. De reeks van getrokken ballen zijn zichtbaar, evenals alle getrokken cijfers om de bingo te controleren.

Anderzijds zorgt het ervoor dat je elk denkbare willekeurige bingo kaarten kan genereren voor de deelnemers. Die kan je vervolgens uitprinten en uitdelen, maar je kunt ze ook in pdf openen en overschrijven op een papiertje.

Met andere woorden: je kunt bingo gratis en voor niets helemaal via de digitale weg doen!