Om je winst met een kansspel te maximaliseren kun je vaak verschillende aanpakken en strategieën gebruiken. Dat pas je bij blackjack toe om te besluiten of je wil passen of kopen en dat pas je bij poker toe om een hand te callen of te folden. Bij beide spellen is de strategie erg belang, naast uiteraard de kennis van het spel en zelfs ervaring. Bij online bingo is dat anders, want bij bingo moet je puur op de kansen vertrouwen. Je kunt niets veranderen of voorspellen aan de nummers die getrokken gaan worden. Dat betekent dat je geluk moet hebben om in een bingospel als winnaar uit de bus te komen. Een aantal bingo tips kunnen dan goed van pas komen!

Desondanks zijn er een aantal tips die we willen meegeven om de winstkans te vergroten. Je hebt geen controle over de nummers die getrokken worden, maar je kunt wel het maximale uit het spel halen. Hiermee neemt je winstkans toe en zal je meer speelplezier ervaren.

Kies verstandig een bingosite

Bingo TipsHet is lastig om de beste bingosite aan te wijzen. Vergelijk dat maar eens met de keuze van een hotel voor een vakantie. De beoordelingen lopen uiteen van 1 ster tot 5 sterren. De ene vakantieganger vindt het eten slecht, terwijl de ander zegt dat het hotel het beste eten ooit serveert. Hetzelfde gaat op voor bingosites. De ene bingospeler vindt het belangrijk om grote bingokamers met een lage lotprijs te hebben, terwijl een ander dat helemaal niet belangrijk vindt.

Bij bingosites is het sowieso belangrijk om veel deelnemers te hebben, want anders kan er geen grote prijzenpot worden opgebouwd. Meer deelnemers betekent meer bingokamers met bingoloten van verschillende waarden. De mogelijkheid om speciale jackpotkamers met de grootste jackpots te openen en toffe promoties aan te bieden.

Ook is het belangrijk dat de bingosite over de vereiste vergunningen en licenties beschikt. Een waarborg dat het met de veiligheid wel goed zit. Dat geeft je een gerust gevoel en geen onzekerheid of je geld ooit nog wel terug komt.

Selecteer de juiste bingokamer

Dit heeft niets met geluk te maken, want jij bepaalt in welke bingokamer je deelneemt. Als het goed is ben je, na de eerste bingo tips, in een bingosite met meerdere bingokamers terecht gekomen. Welke moet je nu kiezen? Hiervoor zijn je budget, prijzen en het aantal deelnemers belangrijk. De prijs van de bingoloten in de kamer moet in verhouding staan tot je budget. Heb je een budget van € 10 voor een avond, dan is een lotprijs van € 0,50 aan te raden.

Soms komt het echter voor dat een bingokamer open is met een gegarandeerde prijs en weinig deelnemers. Het is een gemakkelijke rekensom dat hoe kleiner de concurrentie is, hoe groter je kans om te winnen is. Dan kan het lonen om een lot van € 1,00 aan te schaffen en veel meer kans op winst te maken. De selectie van de bingokamer kan daarmee bepalend zijn voor je winstkans.

Vergeet de promoties en bonussen niet

Promoties en bonussen behoren zonder twijfel tussen de bingo tips die gegeven moeten worden. Neem voordeel van de ontelbare acties en aanbiedingen die bingosites dagelijks of wekelijks organiseren. Dat zijn waarschijnlijk de gemakkelijkste en meest plezante manieren om je uitbetalingen te verhogen. Denk dan aan de welkomstbonus, maar ook aan de stortingsbonussen die daarna volgen. De welkomstbonus geeft je een vliegende start.