Veilig Bingo SpelenVeiligheid eerst: dat is het credo bij alle bingosites. Het is namelijk erg belangrijk dat spelers veilig en betrouwbaar financiƫle transacties kunnen uitvoeren. Daarom bieden ze een scala aan veilige betaalmethoden aan, zoals iDEAL en kredietkaarten (Mastercard, Visa en Maestro). Alle betalingen met de kredietkaart en iDEAL vinden plaats in een beveiligde pagina van een financiƫle tussenpartij. Hierdoor voldoet men aan de strenge eisen omtrent transacties met kredietkaarten. Om veilig bingo te spelen is er echter nog meer belangrijk..

Veilige financiƫle transacties

Veiligheid is met name van belang voor uit overmaken en uitbetalen van geld om het saldo op- en af te waarderen. De transacties worden beveiligd met een digitale codering van het type P128 bit SSL (Secure Socket Layer). Deze technologie versleutelt gegevens en schermt de details van alle digitale transacties. Dit ook de hoogste standaard dat thans beschikbaar is.

Geldige kansspellicentie

Aan de ene kan wil je graag weten dat de technologie van de bingosite voldoende is om veilig bingo spelen mogelijk te maken. Aan de andere kant wil je dat er streng toezicht op de aanbieder is. Dat zorgt ervoor dat softwareontwikkelaars ook met de bingosite willen samenwerken, dat het tegoed bescherm is en van tijd tot tijd onderzoeken plaatsvinden naar de random number generator. De meeste kansspelaanbieders in Europa hebben een licentie in Malta van de Malta Gaming Authority. Dit is het gokwalhalla van Europa met honderden online casino’s, bookmakers en online bingosites.

Voor veilig bingo geen downloads nodig

Downloaden van bestanden brengt een extra risico met zich mee. De bestanden kunnen geĆÆnfecteerd zijn met een virus of een trojaans paard. Om dat te voorkomen is er tegenwoordig voor bingo spelen geen download nodig. Het gehele bingospel kan direct in je eigen browser gespeeld worden. Bij verouderde apparaten kan het nodig zijn om eerst Adobe Flash Player 10 te downloaden vanaf de Adobe website.

Eerlijk spel

Je kiest voor een bingosite met een licentie en maakt het geld veilig over. Hoe weet je dan dat de spellen eerlijk zijn? Kansspelaanbieders weten dat ze niet al het geld van spelers ineens kunnen afpakken. Als gevolg daarvan zou niemand meer een gokje wagen of een spelletje spelen. Ze hebben er dus belang bij dat spelers zowel winnen als verliezen, zolang de spelers gemiddeld maar geld verliezen.

Oftewel, bingosite hebben ook belang bij eerlijk spel. Hiervoor maken ze gebruik van Random Number Generators. Deze technologie zorgt ervoor dat uitkomsten willekeurig en vrij van patronen zijn. Zowel de bingosite als de spelers hebben geen voorkennis over de uitkomst van de ronde. De bingosite verdient geld aan de verkoop van loten en niet van de uitkomst van de bingoronde.

Om bijzonderheden te constateren moeten kansspelaanbieders van de toezichthouder het spelverloop analyseren. Dat doen ze voor bonusmisbruik, fraude en om oneerlijk spel te identificeren.

Privacy in lijn met GRDP

In Nederland trad in 2018 de Algemene verordening gegevensbescherming (AVG) in werking. De Europese variant daarvan is de General Data Protection Regulation (GDPR). Iedereen in Europa moet hieraan voldoen. De aanbieders troffen direct maatregelen. De privacyvoorwaarden werden aangepast en de persoonsgegevens worden sneller verwijderd.