Bijna alle online bingorooms hebben een soort beloningsschema voor hun loyale spelers. In de praktijk variëren deze echter van briljant tot helaas klinkklare onzin. Een goed VIP-schema kan spelers jarenlang plezier geven. Er zijn verschillende vormen die een loyaliteits- en VIP-schema’s kunnen aannemen. Deze schema staan op nummer één om bingospelers te behouden en te verwennen zodat ze niet verveeld raken. Nog beter: om ze continu opgewonden te houden! Op deze pagina zullen we daarom de verschillende mogelijkheden toelichten.

Loyaliteitsprogramma’s

VIP BingoEen loyaliteitsprogramma is een spaarprogramma met punten die omgewisseld kunnen worden voor aanlokkelijke beloningen. Loyaliteitspunten worden meestal uitgegeven wanneer je speelt met echt geld (geen bonus). De punten kun je vervolgens inwisselen voor een bingo- of slotbonus of free spins. De loyaliteitspunten worden ook uitgegeven als prijzen in chatgames en promoties (bijvoorbeeld voor het uitnodigen van een vriend) of als prijzen in speciale bingo spellen. Op sommige sites is dit zelfs de enige manier om ze te krijgen.

De loyaliteitspunten die zijn toegekend als prijzen in chatspellen zijn meestal onderhevig aan een dagelijkse of wekelijkse limiet. Of ze worden beperkt tot spelers die recent een storting hebben gedaan. Veel sites verwijderen alle loyaliteitspunten (evenals ongebruikte bonussen) als je een uitbetaling aanvraagt. De punten zijn vaak onderhevig aan een bepaalde tijdslimiet. Ze vervallen bijvoorbeeld als ze niet binnen 60 of 90 dagen inwisselt.

Gelaagde loyaliteit / VIP-schema’s

Spelers kunnen door de niveaus heen gaan om grotere voordelen te ontvangen als er een gelaagde regeling is. In de loop van de tijd levert dit grotere bonusposities, gratis slotspins, toegang tot alleen VIP-bingokamers en / of een beter incassering voor loyaliteitspunten op. Verschillende bingowebsites leggen verschillende regels vast met betrekking tot hoe spelers door de niveaus heen kunnen gaan. Dit zijn enkele van de criteria:

 • Verzamelde loyaliteitspunten
 • Minimumbedrag per maand om op het level te blijven
 • Gemaakte stortingen
 • Stortingen van vorige maand
 • Stortingen en inzetten van de laatste drie maanden
 • Geplaatste inzetten
 • Alleen op uitnodiging
 • Op maat gemaakte VIP schema’

In deze VIP schema’s krijgt de speler een persoonlijke VIP-accountmanager toegewezen die beslist welke voordelen ze kunnen bieden. Dit is hoe spelers de echt goede dingen in handen krijgen, zoals VIP-feestuitnodigingen, champagnegeschenken, bloemen en VIP-dagen. Dit zijn de dingen die het hele programma waard maken, maar slechts weggelegd zijn voor tientallen zeer geliefde deelnemers.

Meerdere loyaliteit / VIP-schema’s – waarom hebben ze?

Het is heel gewoon voor bingosites dat er meer dan één loyaliteits- en of VIP-regeling van kracht is. Er zijn een paar redenen om dit te doen:

 • Onderscheid tussen toegankelijk voor iedereen of alleen op uitnodiging
 • Eén schema is een netwerkschema en het andere is exclusief voor één site (of een groep sites)
 • Schema’s die tijdelijk en kortlopend zijn combineren van langlopende programma’s
 • Doelgerichtheid op bepaalde groepen spelers, zoals jongeren en ouderen

Dus ondanks dat er meerdere schema’s zijn, kun je in de praktijk gemakkelijk de voor jou beste vinden. Lukt dat niet? Vraag dan gewoon de live chat of klantenservice te hulp. Wees niet bang om vragen te stellen als die ook nog voordeel kunnen opleveren.