Bingo VariantenAls je vrij nieuw bent met online bingo vraag je je misschien af ​​wat het verschil is tussen de verschillende soorten online bingospellen. Dat er verschillende soorten bingospellen zijn betekent niet automatisch dat deze moeilijker of minder leuk zijn. Integendeel, deze spellen zullen je grotere en betere kansen geven om extra geld te winnen. Laten we in de details gaan van de verschillende online bingo varianten die online beschikbaar zijn.

Twee meest gespeelde bingo varianten

Er zijn in de wereld grofweg twee hoofd bingo varianten: 75 bal bingo en 90 bal bingo. Je raad het verschil al: 75 bal bingo wordt met 75 ballen gespeeld en 90 bal bingo met 90 ballen. Dat is echter flauw, want er zijn nog meer verschillen. Zo zijn de bingoloten en de volgorde van de cijfers op de loten anders.

90 Bal Bingo

90 bal bingo wordt gespeeld met tickets van 9×3 waarbij prijzen alleen worden toegekend op horizontale lijnen. Daarvan zijn er maar drie. Omdat er slechts 3 prijzen te winnen zijn, worden deze spellen meestal een beetje sneller voltooid dan de 75 bal variant. En natuurlijk hebben sommige bingosites ook de 90 Bal Speed ​​Room, waar je de snelste spellen vind!

Deze bingovariant wordt veel in het Verenigd Koninkrijk gespeeld. De bakermat van het hedendaagse online bingo spelen. Als je weleens in Engeland bent geweest om dit spel te spelen, dan sta je toch wel even raad te kijken naar het lot. Er klopt gewoon iets niet aan zegt onze Hollandse traditie. Het lot is breed en smal, terwijl “ons” lot vierkant is. Daarnaast merk je in de praktijk, niet alleen om de komische scheldwoorden, dat men erg fanatiek is om de ronde te winnen!

75 Bal Bingo

In 75 bal bingo bestaat elk ticket uit een raster van 25 vierkanten met 5 rijen en 5 kolommen. Het vierkant in het midden is ‘vrij’, gemarkeerd met een ster. Dus dit vierkant wordt vanaf het begin als gemarkeerd beschouwd. Er zijn standaard 5 prijzen te winnen. Eén voor elke extra regel met als hoogtepunt de volledige kaart.

Bij een 75 bal kan de eerste regel horizontaal, diagonaal of verticaal zijn. Alle volgende lijnen moeten horizontaal zijn. Een leuk speltype dat je in de 75 bal ruimte bij bingosites kunt vinden zijn de ‘Mixed Bag’-spellen. Daarbij worden de prijzen rond gemengd. Dit in tegenstelling tot de gebruikelijke stijgende bedragen met de hoofdprijs op de volle kaart.

75 Bingo met verschillende ballen

75 bingo met balvariant is, zoals de naam al aangeeft, één van de bingo varianten van 75 ballen. In deze variant worden kaartjes verkocht in reeksen van 3, waarbij alle 75 nummers eenmaal per strip worden weergegeven. Elke kaart bevat immers 25 vakken. Het middelste vak is niet beschikbaar, waardoor er 24 vakken met nummers overblijven.

Deze spellen zijn over het algemeen de duurste spellen, waarbij elk ticket meestal € 1 kost. Als gevolg hiervan zijn dit ook de bingogames met de grootste prijzenpotten en met de grootst mogelijke winst van de progressieve jackpot.