Welkomstbonus Bingo VoorbeeldEen welkomstbonus is een geschenk van een bingosite bij aankomst op de website. Deze bonus kan één van de unique selling points van een bingosite zijn. Het voordeel voor de bingowebsite is dus meer klanten dan het normaal zou hebben. Het nadeel is dat een deel van de klanten onrendabel zou zijn. Dat kan dus weer een voordeel voor jou betekenen! Maak gebruik van een welkomstbonus om extra speelgeld te krijgen en meer kans op leuke prijzen te maken.

Waaruit bestaat een welkomstbonus?

Een geschenk kan van alles zijn, maar vaak zien we dezelfde onderdelen in een welkomstpakket.

Gratis bingospellen

Sommige bingosites hebben bingokamers die speciaal zijn geprepareerd voor beginners. Deze “newbie” rooms hebben namen als “Beginners Luck” en zijn daarmee goed herkenbaar.

Stortingsbonus

De stortingsbonus is het hoofdonderdeel bij een welkomstbonus. Maak een storting met je favoriete stortingsmethode en de website verdubbelt dat bedrag. Dit noemt men 100% match. Ook komt het voor dat een website je storting verdriedubbelt.

Gratis spins

Je bent binnen, maar de bingosite wil je niet meer laten gaan! Als lokkertje om je de volgende dagen wederom naar binnen te krijgen gebruikt men gratis spins. Op de dag van de storting krijg je onmiddellijk bijvoorbeeld 10 free spins. Elke dag dat je daarna inlogt krijg je opnieuw 10 free spins toegekend. En dat voor 5 of 10 dagen achter elkaar. Zo raak je langzaam vertrouwd met het online bingospel.

Wat is de beste welkomstbonus?

Kleine Lettertjes BonusvoorwaardenHet klinkt allemaal vrij simpel. De werkelijkheid is echter dat er aan de stortingsbonus en de gratis spins voorwaarden zijn verbonden: “There ain’t no such thing as a free lunch”. Oftewel, voor niets gaat de zon op. Voor al het andere moet je een wederdienst verrichten. Deze wederdienst is je storting en daarnaast je loyaliteit. Dat zullen we hierna uitleggen aan de hand van de belangrijkste bonusvoorwaarden.

Wagering requirement

Moeilijke Engelse term. Het betekent dat je met het bonusbedrag een x aantal keer bingoloten moet aanschaffen. Laten we voorstellen dat je € 50 stort. Je krijgt een bonus van 200% match, waarmee het bonusbedrag € 100 bedraagt. Het saldo bedraagt in totaal € 150. Als de wagering requirement 40 keer bedraagt moet je in totaal voor € 4.000 aan bingoloten kopen. Mocht er dan nog bonusgeld over zijn, dan mag je het uitbetalen. Eerder kun je het bonusgeld niet uitcashen. Je eigen saldo kun je altijd uitcashen.

Looptijden

De looptijd van een welkomstbonus, of onderdelen daarvan, is altijd beperkt tot zo’n 7 tot 30 dagen. Meer of minder hoef je niet te verwachten. Gelukkig niet minder, maar het is nog steeds een hele opgave om binnen 7 dagen het voorbeeldbedrag van € 4.000 besteed te hebben. Wees je in ieder geval bewust dat er een houdbaarheidsdatum aan de welkomstbonus is.

Kun je niet vaak spelen of speel je liever om kleinere bedragen? Pas dan je keuze voor een bingo welkomstbonus daar ook op aan. Het gaat immers om jou en niet om de bingosite. Dit zijn typische afwegingen waarom je wel voor de ene, maar niet voor de andere bingosite moet kiezen.